Analytiker sökes
Senast uppdaterad: igår

Bonus Copyright Access söker en analytiker

Bonus Copyright Access kundkrets är bred och finns i undervisnings- och kultursektorn samt på Sveriges arbetsplatser. Tillsammans med rättighetshavarna förhandlar vi fram moderna och heltäckande upphovsrättslicenser för att underlätta vardagen för lärare, arbetstagare och bibliotekarier med flera.
Tjänsten som analytiker vid Bonus Copyright Access är nyinrättad. Din viktigaste uppgift blir att ta fram underlag för fördelning av upphovsrättsersättningar till svenska och utländska rättighetshavare.
För detta arbete behöver du i samverkan med olika intressenter:
  • planera och beställa löpande beteendeundersökningar,
  • sammanställa, bearbeta och analysera resultaten av undersökningarna,
  • utforma rapporter och beslutsunderlag,
  • bidra med marknadsanalyser och beräkningar inför större förhandlingar,
  • utveckla och utvärdera statistiska metoder.
Förutom relevant matematiskt och statistiskt kunnande bör du ha kunskaper i ekonomi. Vi förutsätter att du behärskar Excel och ser gärna att du har kännedom om SPSS. Kunskap om utbildningssektorn är en fördel då många av våra undersökningar är riktade till lärare i olika skolformer.
Dina personliga egenskaper är viktiga. Du behöver klara av att jobba självständigt även om du ofta arbetar tillsammans med våra specialister inom juridik och ekonomi. Viktigt är att du kan sammanfatta och förklara resultat och metoder både skriftligt och muntligt. Du rapporterar direkt till vd.
Samarbete sker regelbundet med ledande undersökningsföretag. Du får också möjlighet att utbyta erfarenheter med statistiker och analytiker i våra nordiska systerorganisationer.
Arbetsplatsen är belägen i nyrenoverade kontorslokaler nära S:t Eriksplan i Stockholm.
För mer information om tjänsten, kontakta Nina Wadensjö, vd, på telefon 073-046 67 28.
Ansökan med meritförteckning sänds till
Sista ansökningsdag den 27 oktober, men intervjuer görs löpande.
Hur vi behandlar dina personuppgifter.