Cookies2
Om kakor
Senast uppdaterad: 2015-04-07

Av 6 kap. 18 § lagen om elektronisk kommunikation framgår att alla som besöker en webbplats med kakor (cookies) ska få information om att webbplatsen skapar kakor, vad dessa används till och hur man kan välja bort användning av kakor.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator, d.v.s. din dator, och används till att analysera hur besökare använder webbsidan. Det finns två olika typer av kakor; temporära och sådana som lagras på din dator. Det är viktigt att förstå att en kaka inte kan användas för att förstöra eller på annat sätt skada en besökares dator.

Om du inte samtycker till att kakor används

Du kan neka användningen av kakor genom att välja vissa inställningar på din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker spara en kaka på din dator.
Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av även den funktionen i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras, men du kommer inte heller kunna använda vissa funktioner på webbplatsen.
I Internet Explorer hanteras inställningar med kakor under menyn Verktyg-Internetalternativ, klicka på fliken Sekretess. Under Avancerat väljer du hur du vill hantera kakor. I Firefox hittar du inställningarna under Verktyg-Inställningar och fliken Sekretess-Kakor.

Hur Bonus Copyright Access använder kakor

Bonus Copyright Access webbplats använder kakor för att kunna analysera besöksstatistik.

Google Analytics

Bonus Copyright Access webbplats använder Google Analytics, ett analysverktyg för webbstatistik som tillhandahålls av Google, Inc. (”Google”). Informationen som skapas av en kaka genom din användning av webbsidan (inklusive din IP-adress) kommer att vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Google kommer att använda denna information i syfte att utvärdera din användning av webbsidan, sammanställa rapporter av aktiviteter på webbsidan för den som innehar webbsidan och tillhandahålla andra tjänster i samband med aktiviteter på webbsidan och användning av Internet. Google kan också överföra denna information till tredje part om det krävs enligt lag, eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman din IP-adress med annan data som Google innehar. Verktyget anonymiserar den information som skickas till Google. Detta görs genom att Google Analytics trunkerar (tar bort) de sista siffrorna i besökarnas IP-adress innan uppgiften skickas.
Genom att använda denna webbsida, samtycker du till att Google behandlar dina personuppgifter på det sätt och för de syften som beskrivs ovan. Om du inte samtycker till användningen av kakor kan du neka detta genom att följa anvisningarna som beskrivs under rubriken "Om du inte samtycker till att kakor används" ovan.