Medlemsnytt

Kritikerpris till Björn Kohlström

Sveriges Författarförbunds kritikerpris, Madeleine Gustafsson-priset, tilldelas i år litteraturkritikern och gymnasieläraren Björn Kohlström.

Pristagaren Björn Kohlström är gymnasielärare i svenska och engelska på Per Brahegymnasiet i Jönköping, kritiker på Jönköpings-Posten och har skrivit i en rad andra tidningar och tidskrifter. 2010 kom han ut med en biografi om Virginia Woolf.

Madeleine Gustafsson-priset, som är på 50 000 kronor, tilldelas en svenskspråkig litteraturkritiker som varit verksam under de senaste åren. Sveriges Författarförbund instiftade priset 2019 för att stärka litteraturkritiken och uppmuntra skribenter som har en förmåga att belysa både nyare och äldre författarskap.

Mer information om priset och pristagaren hittar du här.


Publicerad: 3 november 2021
Dela
Foto: José Dirgélaité.

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

TU instiftar Offentlighetspriset

Det nya Offentlighetspriset är en utmärkelse till den kommun, myndighet eller offentliga förvaltning som på bästa sätt agerar för...

28 oktober 2021
Medlemsnytt

Den 8 november blir Läromedlets dag

Läromedelsförfattarna instiftar Läromedlets dag för att lyfta läromedlets betydelse och belysa olikvärdigheten i svensk skola.

25 oktober 2021
Medlemsnytt

Lars Salviuspriset till Bodil Jönsson

Lars Salviuspriset för 2021 tilldelas professor Bodil Jönsson vid Lunds universitet. Priset utdelas årligen för särskilt framstående insatser inom...

21 oktober 2021