Våra avtalområden - Bonus Copyright Access

Våra avtalområden

Vi har uppdraget att samordna upphovsmäns, förlags och utgivares rättigheter genom så kallad kollektiv licensiering av skolor, företag, myndigheter och organisationer.

Det ska vara enkelt att kopiera och dela lagligt. Men att ladda ner från webben, fota av, skriva ut, skanna, kopiera och dela upphovsrättsskyddat material som andra har publicerat förutsätter att du har tillstånd att göra det. Med en enkel licens från Bonus Copyright Access kan du använda upphovsrättsskyddat material från hela världen internt på din arbetsplats eller i din undervisning. Licensen får du genom att teckna avtal med Bonus Copyright Access.  

Samtliga kommuner har tecknat skolkopieringsavtal för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.   

Fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor ansvarar däremot själva för att teckna skolkopieringsavtal med Bonus Copyright Access. Villkoren är desamma som för kommunala skolor.

Även företag, myndigheter och organisationer kan teckna avtal och få licens att använda upphovsrättsskyddat kopierat material internt på arbetsplatsen. En sådan licens krävs när du till exempel laddar ner texter och bilder från webben, kopierar in bilder i en Powerpointpresentation, mejlar artiklar till kollegor, kopierar en sida ur en bok i kopiatorn eller sparar ner texter och bilder på en server.

Teckna avtal här

Här kan du teckna avtal för arbetsplats, friskola, olika skolformer och pressdigitalisering.

Våra avtal för utbildningsområden och din arbetsplats