Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium är öppet för ansökan - Bonus Copyright Access
Medlemsnytt

Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium är öppet för ansökan

Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium utlystes i september och kan sökas av författare av läromedel och kurslitteratur. Förra året delades drygt 24 miljoner kronor ut till sammanlagt 1 065 författare.

– Vi vill att fler ska förstå hur enkelt det är att söka, och hur stor sannolikhet det är att du får ett stipendium. Om du har rätt till kopieringsersättning kommer du att få stipendium – så enkelt är det, säger Pia Cederholm, ordförande i Läromedelsförfattarnas stipendienämnd.

Förra året delade Läromedelsförfattarna ut mer pengar i kopieringsstipendium än någonsin tidigare i förbundets historia. 24 miljoner kronor fördelades på 1 065 författare.

 – Vårt kopieringsstipendium bidrar till att författare av läromedel och kurslitteratur får skälig ersättning för sitt gedigna och viktiga arbete, det är vi såklart stolta över, säger Per Kornhall, Läromedelsförfattarnas ordförande.

Pengarna kommer från den lagliga kopiering som sker på skola, högskola och universitet – därav namnet kopieringsstipendium. Den lagliga kopieringen möjliggörs genom avtalslicenser slutna av upphovsrättsorganisationen Bonus Copyright Access, som fördelar pengarna till Läromedelsförfattarna. 

Sista ansökningsdag är den 15 oktober. Läs mer här

Publicerad: 22 september 2021
Dela

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

Tips: AI, kultur och upphovsrätt i Almedalen 2024

Flera av våra medlemmar medverkar på intressanta programpunkter under 2024 års Almedalsvecka. Här kommer ett urval av evenemang du...

13 juni 2024
Medlemsnytt

Rapport: Stabil bokförsäljning i tuffa tider

Trots ekonomiska utmaningar visar den svenska bokmarknaden tecken på stabilitet med en marginell ökning i försäljningen under 2023, enligt...

11 mars 2024
Medlemsnytt

Rapport: Pandemins långsiktiga effekter på konstbranschen

Nyligen gav vår medlemsorganisation Konstnärernas Riksorganisation ut rapporten "Konstbranschen i siffror 2023".

16 februari 2024