Medlemsnytt

Ny professur i gestaltande sakprosa

Tidigare i år stod det klart att Sverige skulle få sin första professur i gestaltande sakprosa. Nu ligger annonsen ute och sista ansökningsdag är 11 november.

Insikten om behovet av en sakprosaprofessur har funnits länge, tanken väcktes redan för tio år sedan på Sveriges Författarförbund. För trots att faktabaserad litteratur fyller en mycket viktig roll i det offentliga samtalet, inte minst i det digitala samhället, saknas forskning med inriktning mot sakprosa i Sverige. Men det blir det alltså ändring på: I ett unikt samarbete mellan Sveriges Författarförbund, Läromedelsförfattarna, Linnéuniversitetet och stiftelsen Natur & Kultur utlyses nu en helt ny tjänst som i dagsläget är finansierad i 5 år.

Läs mer om bakgrunden här.

Se annonsen här.


Publicerad: 1 oktober 2021
Dela

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

Robyn tilldelas hederspris

Artisten Robyn tilldelas Musikförläggarnas hederspris 2021. Utmärkelsen delas ut på galan Musikförläggarnas Pris den 12 november.

11 oktober 2021
Medlemsnytt

Stipendium och stort pris för översättare

Jonathan Morén tilldelas Årets översättning för Hassan Blasims roman Gud 99. Årets översättarstipendium tilldelas Yolanda Aurora Bohm Ramirez för...

8 oktober 2021
Medlemsnytt

Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium är öppet för ansökan

Läromedelsförfattarnas kopieringsstipendium utlystes i september och kan sökas av författare av läromedel och kurslitteratur.

22 september 2021