Ny professur i gestaltande sakprosa - Bonus Copyright Access
Medlemsnytt

Ny professur i gestaltande sakprosa

Tidigare i år stod det klart att Sverige skulle få sin första professur i gestaltande sakprosa. Nu ligger annonsen ute och sista ansökningsdag är 11 november.

Insikten om behovet av en sakprosaprofessur har funnits länge, tanken väcktes redan för tio år sedan på Sveriges Författarförbund. För trots att faktabaserad litteratur fyller en mycket viktig roll i det offentliga samtalet, inte minst i det digitala samhället, saknas forskning med inriktning mot sakprosa i Sverige. Men det blir det alltså ändring på: I ett unikt samarbete mellan Sveriges Författarförbund, Läromedelsförfattarna, Linnéuniversitetet och stiftelsen Natur & Kultur utlyses nu en helt ny tjänst som i dagsläget är finansierad i 5 år.

Läs mer om bakgrunden här.

Se annonsen här.

Publicerad: 1 oktober 2021
Dela

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

Nya möjligheter för översättare att söka stipendium

Nu har Natur & Kultur öppnat ansökningsperioden för årets litterära stipendier, och det är för första gången möjligt för...

21 februari 2022
Medlemsnytt

Ny vd på Svenska Förläggareföreningen

Mikaela Zabrodsky efterträder Kristina Ahlinder i rollen som vd för Svenska Förläggareföreningen. Hon är jurist och har sedan 2015...

4 februari 2022
Medlemsnytt

Kritikerpris till Björn Kohlström

Sveriges Författarförbunds kritikerpris, Madeleine Gustafsson-priset, tilldelas i år litteraturkritikern och gymnasieläraren Björn Kohlström.

3 november 2021