Robyn tilldelas hederspris - Bonus Copyright Access
Medlemsnytt

Robyn tilldelas hederspris

Artisten Robyn tilldelas Musikförläggarnas hederspris 2021. Utmärkelsen delas ut på galan Musikförläggarnas Pris den 12 november.

På galan i november prisas årets mest framstående musikskapare. Hederspristagaren Robyn har utsetts av Musikförläggarnas styrelse och priset har delats ut årligen sedan 2003.

– Det är en stor ära att ta emot Musikförläggarnas hederspris i ett land som Sverige där det finns så otroligt många fantastiska låtskrivare. Jag är väldigt glad och ödmjuk, säger Robyn.

Tidigare pristagare inkluderar bland andra Povel Ramel, Eva Dahlgren, Ingela ”Pling” Forsman, Per Gessle, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Tomas Ledin.

Om Musikförläggarnas Pris
Musikförläggarnas Pris är ett musikpris som sedan 2003 årligen delas ut till svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare. Syftet är att lyfta fram och uppmärksamma årets mest framstående svenska musikskapare samt föra svenskt musikskapande framåt.

Läs mer om Musikförläggarna och Robyns hederspris här.

Publicerad: 11 oktober 2021
Dela

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

Nya möjligheter för översättare att söka stipendium

Nu har Natur & Kultur öppnat ansökningsperioden för årets litterära stipendier, och det är för första gången möjligt för...

21 februari 2022
Medlemsnytt

Ny vd på Svenska Förläggareföreningen

Mikaela Zabrodsky efterträder Kristina Ahlinder i rollen som vd för Svenska Förläggareföreningen. Hon är jurist och har sedan 2015...

4 februari 2022
Medlemsnytt

Kritikerpris till Björn Kohlström

Sveriges Författarförbunds kritikerpris, Madeleine Gustafsson-priset, tilldelas i år litteraturkritikern och gymnasieläraren Björn Kohlström.

3 november 2021