Så blir framtidens läromedel - Bonus Copyright Access
Medlemsnytt

Så blir framtidens läromedel

Läromedelsförfattarna har nyligen släppt rapporten Framtidens läromedel – en analys av digitaliseringens påverkan på den svenska läromedelsmarknaden. Några av insikterna är att marknaden är stabil och att det är viktigt att lärare själva får ansvara för att välja läromedel.

Analysen, som på uppdrag av Läromedelsförfattarna är framtagen av advokat Thorbjörn Öström, visar att läromedelsmarknadens stabilitet bland annat beror på att läromedelssektorn inte konkurrerar med innehållstjänster för privat bruk.

– Det är glädjande att marknaden är stabil, med tanke på vilken viktig roll läromedel spelar för elever och lärare. I Sverige idag har vi ingen kvalitetsgranskning av läromedel, den höga kvalitet vi ser på läromedlen är skapad av marknaden själv. Den kanske viktigaste kvalitetssäkringen sker i skolan, när lärare väljer sina läromedel, säger Per Kornhall, ordförande för Läromedelsförfattarna.

Klicka här för att läsa rapporten.

Publicerad: 15 februari 2023
Dela

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

Medlemmar och upphovsrätt på Bokmässan

Här är de bästa tipsen om upphovsrätt och AI på Bokmässan 2023.

11 september 2023
Medlemsnytt

Almedalen 2023

Även i år medverkar flera av våra medlemsorganisationer på Almedalen, här är tips på några av deras intressanta diskussioner...

20 juni 2023
Medlemsnytt

Magnus Linton får Lars Salviuspriset 2023

Priset delas ut årligen för särskilt framstående insatser inom forskningskommunikation och populärvetenskap. I år går priset till redaktör Magnus...

8 juni 2023