TU instiftar Offentlighetspriset - Bonus Copyright Access
Medlemsnytt

TU instiftar Offentlighetspriset

Det nya Offentlighetspriset är en utmärkelse till den kommun, myndighet eller offentliga förvaltning som på bästa sätt agerar för att säkerställa medborgarnas och mediernas insyn.

TU – Medier i Sveriges mål är bland annat att värna mediernas frihet och anseende, allmänhetens rätt till information samt den grundlagsfästa tryck-och yttrandefriheten. TU bevakar därför såväl förslag till inskränkningar i handlingsoffentligheten, som kommuner och myndigheter som försöker undanhålla medborgare och medier deras rätt till information.

Nu vill organisationen också lyfta fram de goda exemplen, de kommuner och myndigheter som kan vara föredömen för hur offentlighetsprincipen fungerar när den är som bäst.

Vinnaren utses av TU och kommer att tillkännages i december. Mer information om nomineringskriterier och annat som rör priset hittar du här.

Publicerad: 28 oktober 2021
Dela

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

Nya möjligheter för översättare att söka stipendium

Nu har Natur & Kultur öppnat ansökningsperioden för årets litterära stipendier, och det är för första gången möjligt för...

21 februari 2022
Medlemsnytt

Ny vd på Svenska Förläggareföreningen

Mikaela Zabrodsky efterträder Kristina Ahlinder i rollen som vd för Svenska Förläggareföreningen. Hon är jurist och har sedan 2015...

4 februari 2022
Medlemsnytt

Kritikerpris till Björn Kohlström

Sveriges Författarförbunds kritikerpris, Madeleine Gustafsson-priset, tilldelas i år litteraturkritikern och gymnasieläraren Björn Kohlström.

3 november 2021