Medlemsnytt

TU instiftar Offentlighetspriset

Det nya Offentlighetspriset är en utmärkelse till den kommun, myndighet eller offentliga förvaltning som på bästa sätt agerar för att säkerställa medborgarnas och mediernas insyn.

TU – Medier i Sveriges mål är bland annat att värna mediernas frihet och anseende, allmänhetens rätt till information samt den grundlagsfästa tryck-och yttrandefriheten. TU bevakar därför såväl förslag till inskränkningar i handlingsoffentligheten, som kommuner och myndigheter som försöker undanhålla medborgare och medier deras rätt till information.

Nu vill organisationen också lyfta fram de goda exemplen, de kommuner och myndigheter som kan vara föredömen för hur offentlighetsprincipen fungerar när den är som bäst.

Vinnaren utses av TU och kommer att tillkännages i december. Mer information om nomineringskriterier och annat som rör priset hittar du här.


Publicerad: 28 oktober 2021
Dela

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

Kritikerpris till Björn Kohlström

Sveriges Författarförbunds kritikerpris, Madeleine Gustafsson-priset, tilldelas i år litteraturkritikern och gymnasieläraren Björn Kohlström.

3 november 2021
Medlemsnytt

Den 8 november blir Läromedlets dag

Läromedelsförfattarna instiftar Läromedlets dag för att lyfta läromedlets betydelse och belysa olikvärdigheten i svensk skola.

25 oktober 2021
Medlemsnytt

Lars Salviuspriset till Bodil Jönsson

Lars Salviuspriset för 2021 tilldelas professor Bodil Jönsson vid Lunds universitet. Priset utdelas årligen för särskilt framstående insatser inom...

21 oktober 2021