TU instiftar Offentlighetspriset - Bonus Copyright Access
Medlemsnytt

TU instiftar Offentlighetspriset

Det nya Offentlighetspriset är en utmärkelse till den kommun, myndighet eller offentliga förvaltning som på bästa sätt agerar för att säkerställa medborgarnas och mediernas insyn.

TU – Medier i Sveriges mål är bland annat att värna mediernas frihet och anseende, allmänhetens rätt till information samt den grundlagsfästa tryck-och yttrandefriheten. TU bevakar därför såväl förslag till inskränkningar i handlingsoffentligheten, som kommuner och myndigheter som försöker undanhålla medborgare och medier deras rätt till information.

Nu vill organisationen också lyfta fram de goda exemplen, de kommuner och myndigheter som kan vara föredömen för hur offentlighetsprincipen fungerar när den är som bäst.

Vinnaren utses av TU och kommer att tillkännages i december. Mer information om nomineringskriterier och annat som rör priset hittar du här.

Publicerad: 28 oktober 2021
Dela

Relaterade nyheter

Medlemsnytt

Tips: AI, kultur och upphovsrätt i Almedalen 2024

Flera av våra medlemmar medverkar på intressanta programpunkter under 2024 års Almedalsvecka. Här kommer ett urval av evenemang du...

13 juni 2024
Medlemsnytt

Rapport: Stabil bokförsäljning i tuffa tider

Trots ekonomiska utmaningar visar den svenska bokmarknaden tecken på stabilitet med en marginell ökning i försäljningen under 2023, enligt...

11 mars 2024
Medlemsnytt

Rapport: Pandemins långsiktiga effekter på konstbranschen

Nyligen gav vår medlemsorganisation Konstnärernas Riksorganisation ut rapporten "Konstbranschen i siffror 2023".

16 februari 2024