Nya lättlästa guider om skolkopieringsavtalet - Bonus Copyright Access
Avtal & licens

Nya lättlästa guider om skolkopieringsavtalet

Bonus Copyright Access har lanserat nya guider om hur man som lärare och elev får kopiera och dela i samband med undervisning. Materialen kan användas både på datorn, i telefonen och på anslagstavlan.

Skolledare, rektorer, lärare och elever behöver ha aktuell information kring Skolkopieringsavtalet och vad som gäller för kopiering och delning. Bonus Copyright har därför tagit fram en guide för mobil eller dator och en poster för utskrift. Där besvaras några av de vanligaste frågeställningarna och den digitala versionen länkar även till ytterligare information.  

Fakta om Skolkopieringsavtalet
Syftet med Skolkopieringsavtalet är att underlätta för lärare och elever som behöver kopiera och dela upphovsrättsligt skyddat material i pedagogisk verksamhet i förskola och för undervisning i skolan. Skolkopieringsavtalet gäller 2022 med oförändrade kopieringsregler i förhållande till föregående år.

Publicerad: 22 september 2021
Dela

Relaterade nyheter

Avtal & licens

Så fungerar det kulturella kretsloppet

Var du än befinner dig i det kulturella kretsloppet så bidrar du till att människor i kultur- och medievärlden...

19 mars 2024
Avtal & licens

Kulturellt kretslopp ger kreatörer klirr i kassan

Bildupphovsrätt har ställt fyra snabba frågor till Nina Wadensjö, Bonus vd, om våra avtal och Individuell reprografiersättning (IR).

1 mars 2023
Avtal & licens

Ny informationssatsning för grund- och gymnasieskolan

Inför höstterminen har Bonus i samarbete med Läromedelsförfattarna och Läromedelsföretagen tagit fram ett informationspaket om upphovsrätt och kopiering i...

5 september 2022